Ultrasound

ultrasoundUltrasound is zeer bekend. Deze golven bestaan al meer dan 40 jaar. Het zijn geluidsgolven die de druk op de buitenkant van een cel verhogen waardoor cavitatie ontstaat. De ultrasound golven zorgen ervoor dat cellen zeer snel vibreren, waardoor de druk aan de buitenkant van een cel verhoogd wordt.

Door de lokale verwarming van ultrasound behandelingen verhoogt de bloedcirculatie. De cellen kunnen zo beter voorzien worden van zuurstof, waardoor de stofwisseling stijgt. Hierdoor wordt ook de lymfecirculatie versnelt. Overvloedige stoffen worden sneller weggevoerd uit de verschillende huidlagen.

Door de mechanische werking van de impulssound (micromassage) wordt het huisweefsel in trillingen gebracht. Met de dieptewerking geraakt de volledige huisstructuur in ‘congestie’. Zowel het afvoeren van de zogenaamde afvalproducten uit de verschillende huidlagen, als de activering van collageen- en elastine synthese bezorgen de huid meer elasticiteit. De cellen regenereren snel, nieuwe cellen worden aangemaakt en met behulp van de geactiveerde stofwisseling naar de bovenhuid getransporteerd. Zo bereikt men ook het zogenaamde “kusseneffect”, wat voor het gladmaken van rimpels verantwoordelijk is.

Onderzoek heeft aangetoond dat 3 Mhz Ultrasound (3 miljoen pulsen per seconde) de huidbarriere kan doorbreken aangezien de absorptie coëfficient gelijkwaardig proportioneel is aan de frequentie van ultrasound. Ultrasound is daarom ideaal om de actieve ingredienten uit crèmes, gel of serum in de opperhuid in te sluizen.