IPL lichtflits ontharing

iplMet de nieuwe IPL xenon lichtbehandelings-technologie is nu een permanente, vrijwel pijnloze haarreductie in het gelaat en op ieder ander deel van het lichaam binnen handbereik gekomen. Scheren, epileren of harsen is hiermee overbodig geworden.

De zogenoemde groeifase van een haar duurt circa twee tot zes weken en wordt gevolgd door een rustfase. Hierna begint weer een nieuwe haarcyclus. Alleen haren die zich in de groeifase bevinden, kunnen effectief worden verwijderd met licht. Afhankelijk van het te behandelen gebied, uw haartype en uw haarkleur kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Zo werkt de therapie
Het licht dringt via het melanine in het haar in de huid, zonder deze te beschadigen. Het in het haarzakje aanwezige melanine wordt zo verhit, dat de haarwortel en de haarschacht worden vernietigd. Het beschadigde haar valt na enige tijd vanzelf uit en kan niet meer teruggroeien.

Vragen over de behandeling

Is de behandeling pijnlijk?
Wanneer het licht in de huid dringt, voelt u door de in het handstuk geïntegreerde huidkoeling niet meer dan enkele prikjes of een licht gekriebel in de huid. Na de behandeling kan er een lichte roodheid van de huid optreden die na ongeveer 12 uur vanzelf wegtrekt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Alleen de haren die zich in de groeifase bevinden komen voor behandeling in aanmerking. Het precieze aantal is afhankelijk van het te behandelen gebied. Aantal behandelingen is per persoon verschillend.

Zijn er beperkingen voor en na de behandeling?
Gedurende enige tijd voor en na de behandeling moet u felle zon vermijden en voor een goede zonprotectie zorgen. Ook mag u geen gebruik maken van de zonnebank. Crème en make-up moeten voor de behandeling worden verwijderd. In de zomermaanden moet het behandelde gebied gedurende enkele dagen voor en na de behandeling worden beschermd met een goede zonnebrandcrème.